Nieuwsbrief

Bekijk ons assortiment

 

Hoe worden stickers gemaakt?

Voordat we een sticker naar je kunnen sturen, moet deze muurdecoratie natuurlijk eerst gemaakt worden. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? We leggen graag uit wat het proces is om een sticker te maken die jij op je muur of een andere gladde ondergrond zoals een kastdeur of spiegel kunt plakken.

Stap 1: Design

De eerste stap is natuurlijk het ontwerp van de sticker. Niet alle ontwerpen zijn namelijk geschikt om een muursticker van te maken. Het is belangrijk dat de lijnen recht/ vloeiend zijn en niet korrelig, anders kunnen ze niet uitgesneden worden. Daarnaast moeten de lijnen voldoende dik zijn om uitgesneden te kunnen worden. Maar dit betekent niet dat er maar heel weinig ontwerpen mogelijk zijn. Je vindt bij Muurstickerspecialist ontwerpen in allerlei categoriën, van tekst stickers en sportstickers tot stickers met bomen en dieren. Nadat het ontwerp van de sticker bedacht en ontworpen is, wordt het omgezet in een vectorbestand, zodat de computer het kan lezen.


Stap 2: Uitsnijden van design

De stickers die wij maken worden uitgesneden uit vyniel van zeer goede kwaliteit. Er zitten geen randen om de sticker, zodat je alleen de afbeelding op de muur plakt en er tussendoor de kleur van je eigen muur ziet. Om de sticker te maken voeren we het ontwerp in de computer in. Vervolgens worden de contouren van het design met een computergestuurde snijplotter uitgesneden uit een effen rol vyniel. Dit is een zeer precies werk, want alleen het vyniel wordt namelijk gesneden. Een sticker wordt dus niet gedrukt, maar de lijnen worden uitgesneden. De kleur van het vyniel is de kleur van de sticker. Je kunt bij ons uit veel verschillende kleuren kiezen waarin we de sticker kunnen maken, zodat je zelf de kleur kunt kiezen die het beste in jouw interieur past. Er zijn zelfs stickers die uit meerdere delen bestaan en daardoor in twee kleuren leverbaar zijn.

Stap 3: Pellen van de sticker

Nadat het design uit het vyniel is gesneden, wordt het overtollige vyniel verwijderd. Dit heet het pellen van de sticker. Dit is een secuur werk dat handmatig wordt gedaan, om te zorgen dat er niets van het ontwerp wordt meegenomen bij het weghalen van het restmateriaal. Na het pellen van de sticker is het design in zijn geheel zichtbaar op de witte achergrond die het plakgedeelte van de sticker beschermt.

Stap 4: Applicatietape

Als de sticker in zijn geheel zichtbaar is, is hij nog niet klaar om te versturen. Want, hoe moet jij hem op je muur bevestigen? Als je namelijk allemaal losse deeltjes moet opplakken bestaat de kans dat je het ontwerp niet goed op de muur krijgt. Hiervoor is een oplossing bedacht. Er wordt namelijk een applicatietape over de sticker geplakt. Dit houdt de sticker in zijn originele vorm en zorgt voor een makkelijke bevestiging op de muur. Je plakt de sticker met de applicatietape op je muur, om later de applicatietape te verwijderen. Makkelijk, snel en handig!

Als dit hele proces doorlopen is, is de sticker klaar om verstuurd te worden. Het enige wat jij nog moet doen, is de sticker op de muur plakken. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan de plakinstructies voor muurstickers.

Je kunt zien, stickers maken is dus een heel proces! Benieuwd naar de vele ontwerpen die je bij ons in de webshop vindt? Bekijk snel onze uitgebreide collectie. En heb je zelf een idee voor een sticker en wil je kijken of we die voor je kunnen maken? Lees dan vooral verder op onze website hoe we je verder kunnen helpen.